“Cauliflower popcorn” met gember-chili mayonnaise – Farmhouse ale van Halve tamme met gember en citroengras

Kleine bloemkoolroosjes in een gekruid en krokant jasje van bierbeslag, geserveerd met een pittige tomaat-gemberchutney op mayonaise. Gefrituurde snacks, bij een lekker biertje is altijd een goed idee, maar deze combinatie van smaken passen extra goed bij elkaar! De “popcorn” is lekker kruidig door het limoenblad en de tomaten chutney met gember is lekker scherp en zoetig, ideaal bij dit heerlijk frisse biertje met sinaasappelschil, gember en citroengras. 

Portie: 2-4 personen

Bereidingstijd: 30 min

Wachttijd: .. min

Totaaltijd: .. min

Ingrediënten

Cauliflower popcorn

Pittige tomaat-gemberchutneyrn

Bereiding

Pittige tomaat-gemberchutneyrn

  1. Draai de tomaten en de chili door een passeerzeef en rasp de gember fijn. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat het geheel tot een derde inkoken en bind eventueel af naar wens.

Cauliflower popcorn 

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes. Blancheer de bloemkool, giet af en laat goed drogen. 
  2. Snijd of verkruimel de gedroogde limoenblaadjes zeer fijn en maak het bierbeslag door alle overige ingrediënten met elkaar te vermengen.  
  3. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur in batches goudbruin. 

Serveren

Schep de mayonaise in een bakje, verdeel een flinke lepel chutney er over en draai voorzichtig met de achterkant van lepel door het mengsel. Bestrooi de popcorn met wat zout en plaats samen met het bakje mayonaise in een mooie schaal! 

Variatie & tips

Uienringen kunnen ook 😉

Ruimte voor meer tekst en uitleg

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde recepten

Lees meer